V.37

Blev inget inlägg igår så får skriva idag istället :).
Igår var vi på MVC vilket gick bra.
Bebis var fixerad! Så nu kan han komma närsom!
SF-mått: 33 ( ökat med 1 cm)
Fosterljud:152
Vi var även på föräldragruppen där fick vi se någon film om förlossning och så sedan pratade vi lite om förlossning m.m.
Besöket hos psykologen gick också bra så vi får se vart det leder nu kan vi prata ordentligt med varandra och umgås så det går framåt iallafall men man får ta en dag i taget. Just nu ska vi fokusera på förlossningen och bebistiden efter sen får vi se vad som händer. Vi skulle få komma tillbaka till psykologen när vi landat lite med bebis och så.

Idag var vi i Västervik, först kollade vi på dollarstore sedan hade mamma tid hos psykologen så väntade tills hon var klar sedan hade jag smärtlindringsinfo på förlossningen. Vilket var bra där man fick bra info och se bilder från förlossningsrummen m.m. Så nu är jag redo för bebis i stort sett (måste ta tag och raka benen innan xD).
Sen åkte vi till Subway och åt (supergott!) och kollade lite på rusta/biltema och därefter begav vi oss hemåt. Och här sitter jag nu :).
I dagarna nu har jag inget planerat så bebis kan få komma precis när han vill även fast jag längtar så, jag gärna vill att han kommer nu. Men han kommer när han är klar :).
Gick in i v.37+0 igår så här kommer lite om veckan :)

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Ska försöka ta en magbild iallafall under den här graviditeten så lägger jag upp den när jag gjort de. Har inte tagit en enda på magen förutom de bilder som kompisar tagit. Och gipsmagen då men det är ju ingen bild utan en skulptur xD. Så ska som sagt ta tag i att få minst 1 innan bebis kommer :).

Kramar

Gipsmage!

Jag har inte gjort speciellt mycket de här dagarna utan mer tagit det lugnt och bara varit.
I måndags gjorde vi dock gipsmagen i v.36+5 fick hjälp av min faster. Blev riktigt bra faktiskt jag blev väldigt nöjd. Nu inser man hur stor mage man haft under graviditeten (mot slutet iallafall). Har annars tänkt att "äsch så stor är den inte" men den är betydligt större än man tror (jämfört med vad man var innan graviditeten) speciellt när man ser den från ett annat perspektiv. Är ju en stor skillnad att se den bredvid en att titta ner på magen då tänker man inte på storleken. Riktigt rund var den.
Har haft turen att bara få just en rund mage inget annat vilket är jätteskönt. Så hoppas att jag kan få bort den relativt fort så man kommer i sin vanliga form igen så man får på sig sina favorit kläder igen!
Har verkligen älskat att vara gravid, det är verkligen jättemysigt att få uppleva ett liv inom sig och jag har inte haft en svår eller jobbig graviditet. Förutom illamående i början av graviditeten och ont i revbenen, ryggen nu mot slutet (vilket ingår) så jag kan inte klaga.
Skulle kunna vara gravid 9 månader till dock vill jag ha ut min bebis nu för jag längtar så otroligt mycket men skulle garanterat tänka mig att vara gravid igen.
Om jag får som jag vill, vill jag ha ett syskon innan bebis blir 2 år då det blir ett lagom mellan rum, de får bra kontakt och kan leka med varandra då ålderskillnaden inte är för stor (förhoppningsvis, jag och min bror har alltid haft bra kontakt, lekt när vi var små och kan prata om i princip allt nu så det vill jag att mina barn ska ha. Vi har 1 år och 7 månader emellan.) Men det får vi se hur det blir med det. Time will tell!
Idag har jag lite möten på schemat Mvc, föräldragruppen och psykologmöte så blir nog ett till inlägg senare ;-)
Kramar

Ska dock ha något band i mitten och eventuellt skriva på magen när bebis är född (längd, vikt, födelsedatum/tid och kön)

V.36

Har inte skrivit då jag inte haft något värt att skriva om precis. Igår fixade de duschen så nu har vi vanlig dusch och ingen dusch kabin. Var även hos psykologen och pratade igår och det var givande hon var trevlig och villig att hjälpa så vi får se hur det går skulle vara skönt att få en bra relation innan bebis kommer men vi får se hur det blir med det. Vi ska dit nästa vecka den 30 jan igen så får vi se hur det går då.
Följde även med mamma till f-kassan och det gick bra så får vi se hur det går framöver om de håller de det sagt.
Sedan var vi på brygghuset och åt (jag, mamma och Filip) för första gången mysigt ställe men inte så mycket mat att välja mellan. Jag tog deras hamburgare som var riktigt god faktiskt men klarade inte av att äta upp hela då det finns någon i min mage som tar all plats så kan bara äta små portioner i taget. Glömde då bort mötet med trygg hansa angående barnförsäkringar för vi var ju som sagt och åt men men pinsamt värre för hon hade lämnat information om det utanför vår dörr ungefär som hallå har ni inte glömt något!
Förstår inte hur jag kunde glömma det när jag ändå påminde mamma vid 14 att hon skulle komma men sen försvann det bara. Men inget att göra åt.
Efter middagen åkte vi och handlade lite gott och tittade på greys anatomy :) ska se nästa avsnitt på fredag (vi kollar från usa så ligger lite före). Sen gick jag faktiskt och la mig var så jäkla trött men det är jag i princip hela tiden nu mera. Får hoppas att den här bebisen vill ut snart börjar få riktigt ont i revbenen av alla sparkar känns som de är helt blåslagna. Så just nu känner jag inte för att gå hela tiden utan han får mer än gärna komma tidigare.

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Skriver mer när det händer något värt att skriva om eller när jag behöver skriva av mig xD Nu har jag inget planerat för den här veckan förutom att jag har 2 st nagelkunder på fredag så vi får se när jag skriver igen :)
Kramar

Lugn dag

Idag har det inte hänt mycket. Var hos mina föredetta grannar en stund och gosade bebis ;-). Sen kom jag hem och gjorde mat och såg klart filmen the bodyguard orkade inte se hela igår. Därefter har jag inte gjort mycket rensat i mina skor, plockat de på plats och fixat bebiskläderna så de ligger snyggt och prydligt i lådorna ;-). Nu ligger jag i sängen och myser med Cindy. Tror jag ska ta och lägga mig och sova snart sov inte mitt på dagen idag som jag brukar nu har blivit så trött nu i slutet av graviditeten. Så är faktiskt skönt att sova någon timme på dagen :-).
Imorgon händer det inget speciellt heller kommer förbi någon och ska byta ut dusch kabinen och fixa lite små saker i lägenheten. På tisdag har jag dock lite att göra, ska träffa en psykolog som barnmorskan skickar remiss till angående mitt förhållande, sedan ska jag följa med mamma på möte till f-kassan därefter kommer det en kvinna från trygg hansa som ska prata barnförsäkringar. Nu ska jag göra mig i ordning och sova ;-).
God natt <3


19/1-13

Idag har jag varit och köpt sidenband till spjälsängen så nu är den klar bilder kommer längre ner :). Har varit och firat Malin eftersom hon tagit examen som förskolelärare. Sen kom vi hem och såg på min bäste väns bröllop. Ska ta och se the bodyguard senare tror jag :).
Det här har jag packat/ska packa i bb-väskan:
Tofflor/sockar
Läppbalsam
Toalettartiklar (deo,tandborste, schampo,balsam, body lotion)
Bindor 
Amningsbh
Amningsinlägg
Amnings T-shirt
Svarta mjukisbyxor
Strumpor+underkläder
Kofta 
Tandkräm/Hårborste (ska packas ner)
Blöjor
Kläder till bebis ( 2 st bodys, 1 par vita byxor, mössa, strumpor, overall)
Godis 
Läsk
Mat/frukt (ska packas ner)
Laddare/mobil (ska packas ner)
Högtalare till iphone (ska packas ner)
MVC-Journal/ID-kort (ska packas ner)
Bilbarnstol (ska på plats i bilen).

Jag ska förhoppningsvis bara stanna 6 timmar efter förlossningen så packar inte ner mer än detta i värsta fall om jag/vi behöver stanna så får mamma åka och hämta det som behövs då. Men är ganska nöjd med min packning och allt får plats i skötväskan så behöver inte släpa med mig mer än den. Skönt.
Nu skulle man behöva någon som masserade en på ryggen har så otroligt ont i nedre ryggen och har haft det de senaste 2 veckorna så det lär inte försvinna förens bebis tittar ut. Men det lär jag få klara mig utan men jag klagar inte vet ju varför jag har smärtan och sammandragningarna och den anledningen är inte liten Nu ska jag gosa ner mig i soffan till en film och lite hallonbladsté.


 
Kramar
 

Irriterad

Blir så jädra irriterad! Varför kan inte män förstå att de sårar en? När de inte hör av sig eller när det bara är en själv som hör av sig så det bara går åt ett håll? Förstår du inte att du sårar mig så otroligt mycket älskar dig så mycket men du bara sårar mig säkert inte medvetet men vet inte hur jag ska göra försöker glömma dig men det går inte mitt hjärta vill inte och min hjärna säger något annat. Hade det inte varit för bebisen hade jag väl brutit för att försöka börja om och försöka glömma dig men så otroligt svårt när jag älskar dig hade varit så mycket enklare om jag inte gjorde det. Men du verkar inte förstå och måste ha kontakt med dig för att bebis ska få en kontakt med sin pappa. Självklart vill jag ha kontakt med dig men du gör det så otroligt svårt! Vet inte vad jag ska göra för jag orkar inte ha det så här längre. Borde vill inse att det nog aldrig kommer bli vi igen och ta av mig ringen men kan bara inte önskan finns alltid kvar att du ska förstå och vakna. Men det är väl bara en dröm...
Behövde bara skriva av mig lite.


Kreativitet

Idag har jag varit kreativ. Tänkte fixa till bebissängen så den blev bäddad och klar och hittade då en bild från någon sida där de hade gjort ett annorlunda spjälskydd så då ville jag göra ett likadant vilket är vad jag har gjort idag (se bild) däremot måste jag köpa sidenband så jag kan göra rosetter som det ska vara (se annan bild för att se hur de gjort så ni får en bild hur det kommer se ut när den är helt klar med rosetter). Men det är bara det kvar så när det är klart kan jag ta bild på sängen med sängkläderna och allt nu får ni bara ett smakprov hur det ser ut än så länge :). Det är alltså vad jag gjort idag först handlat allt jag behövde till och sedan gjorde jag allt som behövdes göra. Rosetterna får vänta tills imorgon.
Nu blir det film (får se vilken vi tittar på ikväll) och hallonbladsté är riktigt gott faktiskt om man har lite socker i :).
Uppdaterar mer imorgon angående sängen och kan då lägga upp en lista på vad jag har/ska packa i bb-väskan :)
Kramar
De 2 översta bilderna är på det jag gjort, testade göra rosetter som det ska vara med band jag hade hemma men ska köpa i samma färg som skenorna är i. Den sista bilden är min insperationskälla :).

MVC

Idag har varit en lugn dag. Var på MVC fick först ta ett blodprov och sedan komma in till barnmorskan som skrev in mitt förlossningsbrev i journalen samt mätte SF-mått, bebis hjärtljud och kollade hur han låg i magen :).
SF-32 (v.35+1)
Hjärtljud - 148
Och bebis låg fortfarande med huvudet nedåt som han gjort sedan v.29 (då bm började kolla hur bebis låg i magen) men han var ännu inte fixerad utan rörlig så får se när han fixerar sig. Vill gärna inte gå hela tiden ut till 19 feb men måste väl ställa in mig på det som förstföderska då man oftast går över tiden. Men hoppas kan man alltid att det startar tidigare :) Närsom efter v.37 får han komma :D.

Annars har jag tagit det lugnt och vilat, tittade på the lake house som är såå bra sett den ett par gånger men kunde inte låta bli att se den igen :).
Har packat det mesta i bb-väskan nu har lite små saker som inte går att packa i förens i sista stund kvar så skönt att vara klar med den biten.
Ska ta och organisera mina skor nu ikväll innan jag går och lägger mig har inte fixat det nu efter flytten så ska ta tag i det nu har "bara" runt 36 par skor :).
Avbokade tiden hos socialförvaltningen där jag och Erik skulle fixa med faderskapsbekräftelsen men han är fortfarande sjuk så får boka en ny tid så småningom skulle vara skönt att få det gjort innan bebis kommer. Nu är det mesta klart ska ta och bädda bebis säng så kan jag lägga upp en bild imorgon kanske. Ska försöka ta en magbild också har inte tagit en enda under hela graviditeten så kan vara kul att ha något i allafall kommer iofs ha gipsmagen sen men ändå.
Så imorgon blir det en lugn dag med lite småplock.
Kramar

Föräldragrupp

Idag när jag gick upp tog jag det lugnt gjorde frukost och sen bakade jag mina efterlängtade vaniljbullar som jag varit sugen på ett tag nu. Har inte hunnit smaka de än men ska ta och göra det nu och dricka första koppen hallonbladsté upp till bevis nu hur det går.
Var på föräldragrupp idag gick det själv men det gick bra och var intressant, BVC (Eller nu heter det BHV kommer nog aldrig börja använda det namnet) var där och pratade om tiden efter och vad de gör fick med mig lite papper från de också. Annars fortsatte vi med att prata om förlossningens olika skeden och när man ska åka in pratade även om lite amning. Imorgon blir det MVC för att kolla hjärtljud, SF-mått m.m. ska bli kul inte mycket kvar nu. Ska nog börja packa bb-väskan ikväll. Skriver mer om MVC-besöket imorgon. Är i v. 35+0 idag.
g
Vecka 35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
Kramar

Seg dag

Idag var det verkligen en seg dag vaknade vid 9 (efter att ha vaknat ett par gånger under natten) gick upp åt frukost sen har jag bara segat fram till 16 kollade lite väggord på fyndiq.se får se när jag ska beställa de ;-) kollade även på Ikea efter nya tallrikar då mina är slitna och har varit med ett tag då jag tog pappas gamla tallrikar. Ska ta mig tid att köpa det också någon dag. Lär nog inte hinnas med innan bebis kommer men det gör mig inget. Sen åt jag och mamma middag framför Harry Potter vi har haft lite maraton och sett alla så vi såg de sista 2 delarna idag. Så klockan blev rätt mycket (20.30) när mamma ville åka och handla så passade på att följa med så jag kunde hämta ut mitt paket som kommit. Var hallonbladste som jag beställt som kag ska börja dricka fr.o.m. Imorgon då jag går in i v.36 men är gången 35+0. Får se om det funkar gör det,det så gör det annars är det inget mer med det. Blev väldigt många det där xD.
Hann inte med gips magen då mamma inte verkade orka så får se när jag kan tvinga henne att hjälpa mig. Bakade aldrig några bullar heller kom på det alldeles försent så får bli en annan dag kanske imorgon efter föräldragruppen eller så. Ska försöka börja packa bb-väskan imorgon men känns så tidigt att göra det. Annars får det bli till helgen. Erik kommer inte med på föräldragruppen imorgon eller på mvc på torsdag för han har fått vinterkräksjuka så får se om vi kan gå och fixa faderskapsbekräftelsen på fredag eller inte annars får vi boka ett nytt möte.
Såg precis klart LOL en film jag kan rekommendera riktigt bra faktiskt ;-).
Nej, nu ska jag ta och sova men försöker uppdatera så gott jag kan här vill verkligen börja skriva mer är skönt att skriva av sig lite ;-) men något hindrar men måste komma förbi det hindret!
Kramar


Väldigt längesen!

Var ett bra tag sedan jag skrev har inte haft någon skrivlust direkt men ska försöka skriva mer nu. Har hänt lite sen jag skrev sist. Jag och Erik förlovade oss i Egypten och jag blev i maj gravid så väntar en pojke 19 februari längtar så efter honom så han får gärna komma snart men inte riktigt än förens han är färdig. Jag och Erik har dock separerat så han bor hos sin mamma nu. Lite tråkigt men hoppas att han ska ta sitt förnuft till fånga och ta ansvar för sitt liv och lite annat så vi kanske kan leva tillsammans för jag älskar honom ändå och han är pappa till mitt barn. Men vi får se han kanske vaknar så småningom. Förhoppningsvis.
Har även hunnit ta studenten juni 2012. Så nu är det att vara mammaledig sen jobba ;-) om man får tag på jobb..

Jag har nyligen flyttat till en annan lägenhet fortfarande på samma ort men lite lugnare område och större tomt är dock en 2:a men är större än min gamla 3:a kvadrat messigt.
Har inhandlat allt till bebis så allt är klart för honom att komma. Måste börja packa bb-väskan snart men det väntar jag lite med. Ska försöka be mamma som bor hos mig till i maj för att hjälpa mig med allt praktiskt med bebis att göra gipsmage imorgon så man har det kvar av gravidmagen sen. Vart även sugen på vaniljbullar idag så ska nog ta och baka det imorgon.
Har lite att göra de här sista dagarna i januari så tiden lär gå fort till februari sen kan han få komma när som efter 1 februari då är jag redo för honom ;-).
Min planering:
15/1 Göra avgjutning av magen i gips
Baka vaniljbullar kanske börja packa lite till bb-väskan.
16/1 Föräldragrupp och har även en nagelkund på eftermiddagen
17/1 MVC
18/1 Möte socialförvaltningen om faderskapsbekräftelse.
19/1 Malins examensfirande
22/1 Psykolog för att prata om Erik och mitt förhållande.
Samt följa med mamma på möte med försäkringskassan.
25/1 Har jag 2 st nagelkunder
30/1 MVC och föräldragrupp
31/1 Besök på förlossningen med föräldragrupp.
Därefter har jag inget planerat så då får bebis komma närsom men får gärna inte dröja för länge längtar så efter mitt <3.
Har beställt hallonbladste som ska lindra förlossningen och förkorta förloppet då det har en positiv verkan på livmodern. Så ska ta och prova det man förlorar ju inget. Man ska dricka 3-4 koppar/dag från graviditets v.35 för att det kan sätta igång förlossningen tidigare så barnet inte är kommer allt för tidigt. Bebis räknas som fullgången fr.o.m. v.37. Är idag i v. 34+6.
Ska försöka skriva mer och kanske går det bättre när man nu har lite att skriva om.
Kramar


RSS 2.0